Home arrow Publicaties arrow Nieuwsbrieven
Nieuwsbrieven

DocumentenAanmaakdatum

Rangschik op : Naam | Datum | Hits [ Oplopend ]
De B-Heritage nieuwsbrief No. 5 in een nieuwe vormgeving met het laatste nieuws over het gebouwd erfgoed van Suriname. Veel leesplezier!
In deze eerste uitgave van de B-Heritage nieuwsbrief wordt er aandacht besteed aan het historische houten huis van Suriname. Het bevat ook informatie over het werk en de activiteiten van de SGES. Tevens wordt er stil gestaan bij de geschiedenis van de Stenen Trap in verband met de werkzaamheden aan de Waterkant. Verder staan er nog diverse interessante artikelen en informatie op het gebied van het gebouwd erfgoed van Suriname in de nieuwsbrief. Veel leesplezier!
In dit laatste nummer van de B-Heritage nieuwsbrief zijn er weer enkele interessante artikelen over ons cultureel erfgoed opgenomen. Aan de orde komen een kort verslag van de Open Monumentendag 2012, Erfgoed & Toerisme, het Onafhankelijkheidsplein en meer. Veel leesplezier!
In  het vierde nummer van de B-heritage nieuwsbrief belichten we de belangrijkste ontwikkelingen op monumenten gebied in de maanden mei t/m juli 2013. De Commissie Monumentenzorg en SGES gaven een voorlichtingsbijeenkomst in Commewijne. Verder werden er historische gebouwen in Coronie en Saramacca op de monumentenlijst geplaatst. In plaatsen van herinneringen een artikel over Jodensavanne. Tenslotte ook een interview met Paul Morel van Stadsherstel Amsterdam, enkele korte fotoverslagen en een artikel over het ouderhoud van monumenten. Veel leesplezier!
In onze derde, verkorte, versie van de B- Heritage nieuwsbrief hebben we twee interviews met de heer Kerman en de heer Rob Boot. Verder een stukje geschiedenis van de Palmentuin en de stand van zaken met betrekking tot herstelwerkzaamheden aan de Stenen Trap aan de Waterkant. Het eerste project van de Stichting Stadsherstel Paramaribo is ook in de afrondingsfase en de stenen stoep van het Ministerie van Financien is voor de derde maal aangereden. Veel leesplezier!
spacer